Farmville - On the farm

A Farmville játékosai elsajátíthatják a földművelés és kertrendezés, városépítés, vagy éppen a "gazdálkodj okosan" szemléletű termelés tudományát a virtuális térben. Online játék

test

Farmville - Holdújév újdonságok

2010.02.13. 15:39 Cicus.Ügynök

 Az Farmville újdonságok között most együtt ünnepelheti a közösség a „Lunar New Year”, azaz a Holdújév ünnepét is, a „Valentin's Day” - Valentin nap mellett. Mivel a kínaiak a Holdnaptárt használják, ezért terjedhetett el a „Lunar New Year” kifejezés az angol nyelvterületeken. A kínaiak „tavaszünnep”-nek hívják. Ez a kínai Holdnaptár leghosszabb és legjelentősebb ünnepe.

Sok babona és hagyomány jellemzi „Lunar New Year” ünnepet, a tradíció mellett. Előestéje a szilveszter, ahol az egész család együtt lakomázik. Nagyon fontos kívánságok, a „boldogság” a „vagyon” és a „hosszú élet”, de ez saját kultúránkban is aktív jelenléttel bír. Az új év, előkészületei is jelentőséggel bírnak; például, a házát mindenki kitakarítja, ezzel elsöpörve minden rossz szerencsét, és teret adva a jó szerencsének.

 

Facebook 2 HU 468x60 GIF

2010. február 14-én elkezdődik, az Újhold kezdetekor a Tigris éve. Az ünneplés a következő Teliholdig tart. Eseménydús, de a 15. naptól indul be csak igazán az őrület. Ekkor kezdődik el a Lámpás Fesztivál, felvonulás a főtéren, lampion szépségverseny, óriási ünnep. Jellemzően, a vörös szín visszaköszön lépten-nyomon: sárkányok, lampionok stb. A dekoráció nagyon hangsúlyos szerepet kap, az egészen apróktól kezdődően az otthonokban, az óriási sárkányokig a felvonuláson.

 

Tehát kedves Farmerek, Szomszédok: kívánom, hogy a Farmville apró kis dekorációi is a kínai hiedelmeknek megfelelően, hozzanak nektek minden jót!

 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál vörös boldogság szomszédok hosszú élet dekoráció sárkány vagyon valentin nap újhold február 14 lampion holdnaptár valentines day tavaszünnep lunar new year farmville újdonságok holdúév tigris éve lámpás fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://farmville-onthefarm.blog.hu/api/trackback/id/tr451754927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása